Om linsvätska

Något man absolut ska använda sig av när man är linsbärare är linsvätska. Det är den som du använder för att skölja, rengöra, desinfektera och förvara dina linser i, utan den blir dina linser obrukbara.

När man använder sig av veckolinser så hanterar man ju sina linser varje dag, minst två gånger om dagen då man tar ut och sätter i dem. Då är det extremt viktigt att man kan rengöra och förvara dem på rätt sätt, vilket man gör med linsvätska. Om man inte rengör och förvarar sina linser på rätt sätt så riskerar man att bli drabbad av otäcka infektioner, bakterier och svampar. I värsta fall kan det leda till att man blir blind, så använd alltid linsvätska och följ instruktionerna. Något man kan tänka på är att man även sparar pengar på att rengöra sina linser ordentligt eftersom att det kan öka dina linsers hållbarhet.


?channel=49997&ad=1854 - Om linsvätska

Så gör man

Om man verkligen vill vara säker på att undvika onödiga infektioner och beläggningar med bakterier på sina linser, så är det bäst att skölja linserna och linsetuiet med linsvätska varje dag. När man sköljt ur linsetuiet med linsvätska så är det bästa man kan göra att låta det lufttorka. Sedan är det bara att fylla upp med linsvätska igen innan man lägger i linserna över natten. Skulle man förvara linserna i vanligt vatten så skulle linserna suga upp alla bakterier från vattnet och sedan föra över dem till dina ögon. Inte särskilt trevligt, eller hur?

 

Det är absolut inte svårt eller särskilt krångligt att rengöra sina linser med linsvätska:

Börja med att tvätta dina händer noggrant

Häll upp lite linsvätska i handflatan och lägg linsen där

Häll på ytterligare lite linsvätska och rör försiktigt på linsen med fingertoppen i små cirklar

Klart!

 

När man köper sin linsvätska är det bra att tänka på att det finns olika sorter för olika linser. Fråga alltid försäljaren om du är osäker på vilken sort du ska ha till just dina linser. I förpackningen med linsvätska följer det normalt sett med ett nytt linsetui. För att hålla sig på den fräscha sidan bör man byta etui minst en gång varannan månad. Etuierna går även att köpa lösa hos optikern utan att köpa linsvätska till och det finns massor av roliga designer på dem.

 

Köp Veckolinser hos Lensia