Linstyper

Det finns alltså inte bara veckolinser som du säkert har förstått, det finns flera andra typer av linser också och vilken typ man väljer är helt individuellt. Det beror på vilken livsstil man har, hur ofta man tänkt bära dem och så vidare.

Månadslinser

Dessa linser använder man oftast under en period av 2 till 4 veckor i taget, därav namnet månadslinser. Dem är väldigt populära och används av väldigt många. Du sätter i dem på morgonen och tar ut dem på kvällen. Över natten förvarar du dem i ett linsetui. För att månadslinser verkligen ska hålla och för att du ska undvika infektioner, så är det viktigt att du använder linsvätska och rengör dem och etuiet ordentligt både morgon och kväll.

30 dagar efter att man tagit ur ett par månadslinser ur sin förpackning och använt dem måste man byta ut dem mot nya. Det gäller även om man inte använt dem alla 30 dagarna.

Handla linser på Nätet – billigt och enkelt!

Endagslinser

Om du har en aktiv livsstil och/eller inte använder linser så ofta, då är endagslinser det mest praktiska alternativet för dig. När man använt dem en dag så slänger man dem och det krävs alltså ingen ytterligare hantering som rengöring och förvaring. Detta kan även vara den mest hälsosamma typen av linser eftersom att när man byter ofta så minskar riskerna för infektioner och irritation rejält.

Så du slipper all skötsel, du slipper tänka på att det skulle vara slöseri om du till exempel inte använder linser så ofta utan mer som ett komplement till dina glasögon.

Dygnet-runt-linser

Denna typ av linser kan man alltså använda dygnet runt, det betyder att du inte behöver ta ut dem över natten. Man kan använda dem upp till en månad i sträck och behöver knappt tänka på att man har linser överhuvudtaget. Man slipper all hantering precis som med endagslinser bara det att man endast behöver byta dem en gång i månaden istället för en gång om dagen.

Det som gör att man kan använda dem dygnet runt är att dem är gjorda av ett helt nytt material. Dem släpper igenom ca sex gånger mer syra än vanliga linser. Kruxet med denna typ av linser är att alla inte kan ha i dem dygnet runt. Hur dina ögon reagerar är högst individuellt och man bör alltid prova ut linser i samråd med optiker.

Tips!

När du vet vilka linser som passar dig bäst kan du beställa linser på nätet. Det är både smidigt och prisvärt.

Köp Veckolinser hos Lensia